Nyheter 2008-2009

2009-12-12: I dag på Int. Hund 2009 blev Nalle 1:a i Öppen klass och 4:a i Öppen klass konkurrens för domare Claude Violet, Frankrike.

                          

2009-10-31: I dag på Int. Växjö blev Nalle 1:a i Öppen klass och 4:a i Öppen klass konkurrens. Domare var Gunnar Nymann, Danmark.
                
                        

2009-08-16: I dag har Nalle varit på Nat. Nyköping. Han blev 1:a i Unghundsklass och 1:a med HP i Unghundsklass konkurrens. Domare var Henrik Johansson, Sverige. Nalle visades av  Marie Franzén Rydberg.

                 

2009-08-15: I dag på Int. Norrköping blev Nalle 1:a i Unghundsklass och 2:a med HP i Unghundsklass konkurrrens. Domare var Liz-Beth Liljeqvist, Sverige och Nalle visades av Marie Franzén Rydberg.

                 

2009-06-06: I dag har husse, matte, Nalle, Charlie och El-zha varit på Chow Chow träff i Örebro på Stenmossen. Det här var första gången som El-zha var på en Chow Chow träff och träffade så många hundar på en gång, och man riktigt såg på henne hur spännande hon tyckte att det var. Dagen började med lite tråkigt väder, gråmulet och regnet hängande i luften. När vi kom till Stenmossen duggade det lite lätt men vi tog ändå hundarna med på en kortare promenad innan vi slog oss ner vid grillplatsen för att umgås med andra chow chow ägare och våra hundar. Vi hade kaffe med oss och de som ville hade möjlighet att grilla korv eller något annat. Vi valde att grilla hamburgare och Nalle, Charlie och El-zha var saliga när vi grillade hamburgare som de sedan fick festa på.  

                 

2009-05-07: I dag har husse varit i Malmö för att hämta vår tredje Chow Chow. Hon heter El-zha och är en tik på 8 veckor. El-zha är en helt underbar vacker liten tjej som redan är mycket bestämd och egensinnig. Hon talar mycket tydligt om för oss hur allt ska vara. Det behöver väl knappast påpekas att El-zha redan från första dagen hos sin nya familj talade om för Nalle och Charlie att den nya chefen i familjen var på plats. Vi hoppas att El-zha kommer att trivas här hos oss, och att vi får många fina år tillsammans med henne.   
    
                                      

2009-04-12: I dag på Int. Stockholm/Kista blev Nalle 1:a i Unghundsklass och 2:a med HP i Unghundsklass konkurrens. Domare var Natalja Nekrosiene, Litauen. Handler till Nalle var Claes Bergström.
2009-04-12: I dag på Int. Stockholm/Kista blev Nalle 1:a i Unghundsklass och 2:a med HP i Unghundsklass konkurrens. Domare var Natalja Nekrosiene, Litauen. Handler till Nalle var Claes Bergström. 

                 

2008-12-14: I dag har Nalle och Charlie tillsammans med matte och husse varit på Chow Chow träff i Örebro. Vi träffades på Kvinnersta lantbruksgymnasie där det fanns möjlighet att låta hundarna rasa ut i en inhägnad hundrastgård. Nalle bara älskade att springa runt med de andra hundarna och busa. Charlie hängde på en liten stund men tyckte att det trots allt var tryggast att vara där husse var. Efter lekstunden vankades det kaffe, pepparkaka och lussekatt till kaffesugna hussar och mattar. Och självklart så hade vi julklappsutdelning till alla hundar eftersom det snart är jul. 
        
            

2008-12-06: I dag på Int. Stockholm blev Nalle 1:a i Juniorklass och 1:a med HP i Juniorklass konkurrens. Domare Kirsti Lummelampi, Finland. Handler till Nalle var Claes Bergström.  

                        

2008-11-16: I dag har Nalle varit på ÖKK:s inofficiella valputställning i Mjölby. Resultatet blev BIR-valp och BIG-1:a för domare Patrik Cederlöf.

            

2008-09-21: I dag har Nalle varit på inofficiell utställning på Norrköpings Brukshundsklubb. Eftersom alla hundar som var 9 månader och äldre räknades som vuxna fick Nalle för första gången tampas med vuxna hundar. Resultatet blev BIR och BIG-R för domare Carina Saull. 

            

2008-08-17: Även i dag var det dags för utställning, denna gång Int. Nyköping. Nalle blev BIR-valp med HP för domare Rony Doedijns, Holland. Handler Åse Helland. 

                             

2008-08-16: I dag på Nat. Norrköping blev Nalle BIR-valp med HP för domare Eeva Resko, Finland. Han visades av Åse Helland.  

               

2008-08-10: I dag har Nalle varit på Chow Chowringens klubbmästerskap i Medevi Brunn. Han blev 2:a med HP i valpklassen för hanar 6 - 9 månader för domare Thomas Oakley, England. Handler till Nalle var Åse Helland. 

               

2008-06-28: I dag har vi varit och hämtat hem vår andra Chow Chow. Han heter Kringelmyras Cappuccino och är en hane som fyller tre år till hösten. Han kallas för Charlie och vi hoppas att han kommer att finna sig tillrätta i sin nya familj och trivas här hos oss. 

                    

2008-06-06: I dag har Nalle och jag varit på Chow Chow träff i Örebro. Det var en fantastisk fin sommardag och jag tror att det måste ha varit värmerekord. Vi var ett gäng glada Chow Chow vänner som trotsade värmen för att träffas i slottsparken för att fika, prata med varandra och umgås med våra hundar.

                

2008-05-31: I dag gjorde vår Nalle debut i utställningsringarna 6 månader gammal. Åse Helland var snäll och visade honom åt oss då vi inte riktigt känner oss mogna för uppgiften ännu. Resultatet blev det bästa tänkbara. BIR-valp med HP för domare Gunilla Skallman.    
                
                 

2008-01-20: I dag var det äntligen dags för oss att hämta vår Chow Chow valp. Längtan har varit lång men i dag flyttade han hem till oss. Han heter Winnie The Pooh, men kommer att kallas för Nalle. Vi hoppas att han kommer att trivas hos oss och att vi får många fina stunder tillsammans och många många fantastiska år.

                                        

2007-12-30: Äntligen har vi köpt vår första Chow Chow. Än är det inte riktigt dags att hämta honom utan vi får ge oss till tåls ytterligare några veckor innan han kan klara sig utan sin mamma. Men han bor inte längre bort än att vi i dag har varit och hälsat på honom. Fem veckor gammal och helt underbar.