Nyheter 2011

2011-12-20: Välkommen hem Kassandra. I dag har husse tillsammans med vår goda vän Toril varit i Norge för att hämta hem vår nya lillflicka. Hon heter Ebony Kassandra och är en åtta veckor gammal svart långhårig tik. Vi hoppas att hon kommer att trivas i sitt nya hemland och hos oss, och att vi har många fantastiska år framför oss tillsammans. Jag vill samtidigt passa på att framföra ett stort varmt tack till Toril Skogstad för all hjälp i samband med Norgeresan. Du är guld värd, nu vet du det. 

                         
 

2011-12-11: I dag har husse och matte varit på julträff med alla hundarna i Valla som ligger strax utanför Katrineholm. Det var samma trogna skara Chow Chow vänner som slutit upp som det brukar vara. D.v.s Toril, Christina, Pia, Christer, Patricia, Jörgen och så vi förstås. Tillsammans hade vi med oss 9 chowar. Vi träffades på Tempos parkering i Valla och gick sedan tillsammans till den nya hundlokalen där fikat redan var framdukat. I den stora Agilityhallen fick hundarna springa lösa och leka under tiden som vi hussar och mattar drack kaffe och pratade. Tyvärr så var det väldigt kallt i lokalen då det inte fanns någon värme så efter en stund plockade vi ihop och drog oss hem till Toril istället. Många var vi och dessutom en hel flock med hundar, men trots detta fick vi alla plats hemma hos Toril. Där fortsatte vi vårt kaffekalas och givetvis så hade vi även julklappsudelning för våra fyrfota vänner. Jag vill tacka samtliga deltagande på Chow Chow träffen för ännu en supertrevlig träff och önska er alla en riktigt God Jul och Gott Nytt År. Hoppas också att det blir många lika trevliga träffar nästa år. 

          
    

2011-12-08: Wilma har flyttat hem till oss. I går åkte husse till Strömsund för att hämta hem henne. Resan var lång då Strömsund ligger 76 mil från Norrköping och väglaget var inte det bästa. Men resan gick bra och sent i kväll kom husse och Wilma hem. Wilma är en 3 år gammal svart långhårig tik som egentligen heter Nellwood`s Eliza Minneli. Vi har varit lite oroliga vid tanken på hur hon skulle fungera tillsammans med de andra hundarna, för vi vet att El-zha ibland kan vara lite svår eftersom hon är så bestämmande. Men inte blev det några större problem. Den hund som brydde sig minst var El-zha, och så fort som grabbarna kommit över nyhetens behag var det som om hon alltid har bott här. Vi hoppas att Wilma kommer att trivas hos oss och finna sig tillrätta i sin nya familj. Varmt välkommen till oss lilla Wilma.    
                           
                           

2011-09-17: I dag åkte Nalle, El-zha och Charlie tillsammans med husse och matte till Katrineholm för att delta på höstens chow chow träff. Efter flera dagars ihållande regn och stormvindar visade det sig att vi hade en otrolig tur med vädret, för dagen bjöd på en molnfri himmel med strålande sol och värme. Vi träffades på parkeringen vid Djulö camping som ligger strax utanför Katrineholm. Christina, Toril, Jörgen, Pia och Christer hade hunnit före oss och tillsammans hade vi med oss tio stycken chowar. När hundarna hade hälsat på varandra gick vi en promenad ner till stranden där de hundar som ville bada tog en liten simtur. Vår Charlie som är galen i att bada sprang direkt ut i vattnet, medan El-zah som är lite mer avvaktande blötte tassarna lite. Nalle som är en riktig badkruka valde att hålla sig på betryggande avstånd från vattnet. När hundarna badat färdigt satte vi oss vid stranden för att dricka kaffe, prata och umgås med våra hundar. Efter ett par timmars trevlig samvaro promenerade vi tillbaka till våra bilar för att åka hem. Tack Toril, Christina, Pia, Christer och Jörgen för ännu en trevlig chow chow träff tillsammans med er. 

             
 

2011-09-03: I dag på Nat. Öland blev Nalle Bästa hane 2:a för domare Ineke Zwaartman-Pinster, Holland. 

                    
 

2011-08-28: I dag på Int. Visby blev Nalle Bästa hane 2:a och fick R-CACIB för domare Christian Jovanchicot, Frankrike. 

            
  

2011-08-27: I dag på Int. Visby blev Nalle Bästa hane 2:a och fick R-CACIB för domare Kenneth Edh, Sverige.

             

2011-08-21: I dag på Int. Eskilstuna blev Nalle BIM och fick CACIB för domare Per Svarstad, Sverige.

              

2011-08-20: I dag på Int. Norrköping blev Nalle Bästa hane 3:a för domare Eugene Blake, USA. 

                    
  

2011-08-14: I dag på Int. Ronneby blev Nalle BIR och fick CACIB för domare Marie Petersen, Danmark. 

            

2011-08-13: I dag på Nat. Askersund blev Nalle BIR för domare Fredrik Nilsson, Sverige. 

             

2011-07-30: I dag har Charlie, Nalle och El-zha tillsammans med matte och husse varit på chow chow träff i Valla strax utanför Katrineholm. Vi hade bestämt att vi skulle träffas och grilla hemma hos Toril i hennes trädgård, men då det stundtals såg ut som om det skulle kunna bli regn ändrades våra planer i sista stund. Tommy och Maggan tyckte att det var bättre att vi var hemma hos dem istället för då hade vi möjlighet att gå inomhus ifall vädrets makter bestämde sig för att förstöra vår kväll med regn. Dessutom passade det perfekt för hundarna att vara där eftersom de har en stor trädgård där hundarna kunde rasa runt lösa och leka med varandra. Maten vi hade med oss räckte till alla, så även hundarna fick festa på grillat kött och grillad kyckling. Efter maten överraskade Maggan och Tommy oss med att bjuda på efterrätt som var glass och kaffe. Vår lilla El-zha som är tokig i glass tog som sin uppgift att hoppande, skällande och skuttande se till att även hon och de andra hundarna fick varsin skål med glass. Efter en mycket trevlig eftermiddag och kväll avslutade vi kvällen med att tacka dagens värdpar för en fantastisk dag, innan vi åkte hemåt med tre snarkande hundar i bilen. 

            
   

2011-07-23: I dag på Int. Köping blev Nalle BIM och fick CACIB för domare Henrik Johansson, Sverige. 

            
   

2011-07-02: I dag på Nat. Borås blev Nalle BIM för domare John Walsh, Irland.

             
                   

2011-06-05: I dag på Nat. Norrköping blev Nalle BIR för domare John Muldoon, Irland.
                
                  

2011-05-01: I dag har matte och Nalle varit på Chow Chow träff i Katrineholm. Charlie och El-zah blev tvungna att stanna hemma då husse jobbade och matte inte klarar av att ha med sig tre hundar på egen hand. Det var bestämt att vi skulle träffas i centrala Katrineholm och gå en promenad med hundarna i parken. Men Nalle och jag blev försenade så när vi dök upp en timme efter alla andra så hade det mesta av sällskapet redan skingrats. Vädret var inte det allra bästa för det regnade och småblåste så det kändes riktigt kallt, så vi som var kvar bestämde att vi skulle strunta i promenaden i parken och packa in oss i bilarna och åka hem till Toril istället. Hemma hos Toril drack vi kaffe och pratade ett par timmar innan vi avslutade träffen med att gå en promenad med hundarna.